Mooie prestatie door zwemmers en voor ALS

7 september zwommen 2.000 enthousiaste vrijwilligers 2013 meter  door de Amsterdamse grachten. Dit alles om geld in te zamelen voor de ziekte ALS. En dat hebben ze gedaan, in totaal is er 1,6 miljoen opgebracht. De teller loopt nog door aangezien er de gehele maand september nog gedoneerd kan worden.

 

Desko kantoormeubelen zet zich ook graag in voor goede doelen, soms door een geld donatie en soms door een dienst te verlenen. Voor de Amsterdam City Swim hebben wij gratis 3000 meter tapijt in de Marine kazerne op Kattenburg gelegd. Het is altijd even goed passen, meten en hard werken maar uiteindelijk wel naar alle tevredenheid van de organisatie en wij zelf. Proficiat voor de organisatie en stichting ALS!

 

 

Over ALS

ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose. ALS is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak is nog weinig bekend. Daarom is nog veel onderzoek nodig. En dus geld. Het relatief geringe aantal ALS-patiënten (circa 1500) bemoeilijkt de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze dodelijke ziekte. Stichting ALS zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden.

This entry was posted in Algemeen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie