Ontwerp STACK by Cleo Maxime

Vandaag het derde ontwerp van de Circulair Design Award 2016 powered by Desko.

Naam ontwerp: STACK
Genomineerde: Cleo Maxime

 

Omschrijving van het circulaire innovatieve karakter van het ontwerp:

Elk jaar worden miljoenen vierkante meters aan tapijttegels weggegooid. Vaak worden deze verbrand of op een stortplaats gegooid, wat leidt tot vernietiging van kostbare grondstoffen en vervuiling. Sinds kort bestaat ook de techniek om de garen en vezels te scheiden van de tapijtrug, deze garens kunnen dan weer worden gebruikt voor nieuwe tapijttegels. Dit is echter een traag en kostbaar proces.

STACK biedt een lucratieve tussenstap; door de tapijt tegels te stapelen worden er bouwblokken gecreĆ«erd die een scala aan nieuwe mogelijkheden biedt voor statafels, krukken, bijzettafel, balies, etc. Stack is zeer ‘customisable’ en heeft daarnaast ook akoestische waarde.

Gebruik grondstoffen/reststromen:
Uitgangspunt voor het ontwerp was om geen nieuw materiaal toe te voegen en ook geen reststromen na te laten. De tapijttegels worden in hun geheel gebruikt en minimaal bewerkt. De onderstellen komen van ergonomische bureaustoelen, de net weave ruggen worden gebruikt voor het maken van prullenbakken. De spuitbus verf en de spijkers zijn het enige nieuwe materiaal dat aan het process word toegevoegd!

 

De ontwerpen van dichtbij bekijken? Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de “Circular Expo” op de Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de “best practicus” uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geĆ«xposeerd!

Bekijk deze week meer Circulaire ontwerpen hier.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.