Ontwerp & #039;Perceptie’ by Danny Verdonk

Vandaag het vierde ontwerp van de Circulair Design Award 2016 powered by Desko.

Naam van ontwerp: Perceptie
Naam ontwerper: Danny Verdonk | D4 Design

Omschrijving van het circulaire innovatieve karakter van het ontwerp:

De basis is een standaard roldeurkast van 120cm breed. De kast wordt als ombouw van een receptiebalie gebruikt door de kast te kantelen. De toevoeging van een simpel tafelblad (of eventueel een oud bureau) en een minimale afwerking van de voorzijde geven een mooie strakke uitstraling.

De deuren worden door de flexibiliteit van de lamellen ingezet om ronde vormen mee te maken en op hun plaats gehouden door oude rioolbuizen. Met deze frames en de lamellen wordt 1 deur ingezet om lampen boven de balie te maken en 1 deur om als plantenbak te dienen. De planken uit de kast worden als frame gebruikt om het logo achter de receptie dezelfde uitstraling te geven.

Gebruik grondstoffen/reststromen: Gebruik van 1 oude roldeurkast 100×195 + 1 bureau + 1 rioolbuis.

De ontwerpen van dichtbij bekijken? Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de “Circular Expo” op de Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de “best practicus”uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!

Bekijk deze week en volgende week meer Circulaire ontwerpen hier

De genomineerde zijn: Cleo de BrabanderDanny VerdonkCésare PeerenAnton TeeuwDennis Teeuw, Lucia van der LeeSuzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje en Rob Jansen

balie

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.