Zitten op misschien wel jouw oude spijkerbroek!

Naam van ontwerp: Linum Chair
Ontwerpers: Anton en Dennis Teeuw | PLANQ

Linum is de Latijnse naam voor vlas, het hoofd bestanddeel van de Linum Chair. De Linum chair is gemaakt van 100% hernieuwbare en natuurlijke materialen. Het initiatief achter de stoel is het ontwikkelen van een betaalbare en volledig cradle2cradle product wat zonder enige schade aan het milieu weer terug te brengen is in de natuur. Niet alleen als mooi design-product maar vooral als inspiratiebron voor wat er allemaal mogelijk is door hernieuwbare en natuurlijke materialen te gebruiken.

De zitting van de stoel is vanuit 1 vorm gemaakt, volgens een speciaal door PLANQ ontwikkelde techniek en uiteindelijk ook weer om te vormen in iedere andere gewenste vorm. De zitting is gemaakt van vlas in combinatie met een biobased plastic, gemaakt uit natuurlijke reststromen zoals suikerriet resten en aardappelzetmeel. De zachte zitting van de stoel wordt ondersteund door een eiken onderstel gemaakt uit lokaal resthout in een mid-century style.

Linum chair, een verantwoord alternatief!

Nu nog enkel beschikbaar van Vlas, maar straks ook verkrijgbaar in ieder denkbare restvezel. Misschien wel van jouw oude spijkerbroeken?

Meer ontwerpen zien? https://www.desko.nl/nieuws.html

De ontwerpen van dichtbij bekijken? Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de‚ Circular Expo‚ op de Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de‚ best practices‚ uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!

De genomineerde zijn: Cleo de Brabander Danny Verdonk, Sare Peeren Anton Teeuw Dennis Teeuw, Lucia van der Lee Suzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje en Rob Jansen

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.