Rietveld Shines Again

Vandaag het tweede ontwerp van de Circulair Design Award 2016 powered by Desko.

Naam ontwerp: Rietveld Shines Again
Genomineerde: Studio Op&er: Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje en Rob Jansen

Omschrijving van het circulaire innovatieve karakter van het ontwerp:
De rood- blauwe stoel van Gerrit Rietveld is de basis van ons ontwerp. Een iconisch voorbeeld van Dutch Design. De kenmerkende stoel is nu opgebouwd uit hergebruikt materiaal.

Gebruik grondstoffen/reststromen:
Het frame en de armleuningen zijn van hergebruikte poten van stalen bureaus. De zitting en de rugleuning zijn afkomstig uit oude dossierkasten. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de gebruikte materialen. Elke stoel is uniek.

De stoel laat zien hoe je gebruikte grondstoffen en reststromen binnen een circulaire economie in kunt zetten. Het is een nationaal en internationaal bekend ontwerp. Door de nu toegepaste materiaalkeuze roept het de bewustwording van hergebruik op. Een klassiek ontwerp als dit verdient het om in de schijnwerpers te staan. Rietveld Shines Again!

De ontwerpen van dichtbij bekijken? Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de “Circular Expo” op de Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de “best practices” uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!

De genomineerde zijn: Cleo de Brabander, Danny Verdonk, Césare Peeren, Anton Teeuw , Dennis Teeuw, Lucia van der Lee, Suzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje, Rob Jansen

Meer bekijken: https://www.desko.nl/nieuws.html

Met toestemming van de Stichting Erven Gerrit Rietveld en Cassina als de officiële producent van de Rood-Blauwe stoel.

 

Rietveld shines again-4

 

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.