Vergadertafels

Vergadertafels zijn bepalend voor de professionele uitstraling van uw bedrijf. Belangrijke afspraken worden hier gehouden waardoor het de functie krijgt van een visitekaartje. Wees kieskeurig en let op de volgende dingen bij het aankopen van een vergadertafel:

De grootte van uw vergaderruimte

Hoeveel ruimte hebt u? Bepaal dit eerst voordat u een vergadertafel uitzoekt. Wij kunnen u aangeven hoe groot de tafel mag zijn, rekening houdend met bijvoorbeeld bewegingsruimte en beenruimte. Een vergadertafel van het juiste formaat geeft uw personeel en klanten een gevoel van ruimte.

Met hoeveel mensen aan tafel?

Als u vaak vergadert met een gezelschap van maximaal 6 mensen zijn, dan is een tafel voor 6 tot 8 personen voldoende. Heeft u meetings met meer mensen? Zorg er dan voor dat alle mensen comfortabel kunnen zitten, deelnemers onderling oogcontact kunnen maken en participeren in het gesprek.

Wat is de hoogte van uw stoelen?

Een stoel waarbij de tafel te hoog staat is ongemakkelijk en zeer onprettig. Omgekeerd is het ook vervelend als uw gasten knel zitten met hun benen en het tafelblad.

Stel uw meubels op elkaar af

Meubels en aankleding hoeft niet van dezelfde lijn of merk te zijn, om toch harmonieus te lijken. Als u in een proces bent om uw bestaande meubilair te vernieuwen, ga dan voor de stijl en sfeer waar u naartoe wilt.

Rond of rechthoekig?

Bepaal de vorm van een vergadertafel. Koning Arthur had vroeger een ronde tafel waarop iedereen gelijk was. Voor meer hiƫrarchische opstelling kunt u kiezen voor een rechthoek of ovaalvormige tafel waaraan een persoon aan het hoofd kan zitten en de rest aan de zijkanten.