Circulaire werkplek

De kosten laag houden, dat kan door te kiezen voor onderdelen van gebruikt kantoormeubilair.

De kwaliteit van kantoormeubilair is met de jaren steeds beter geworden. Door o.a. de gecontroleerde Arbo NEN en NPR normen, gaat kantoormeubilair steeds langer mee!

Waarom schrijft kantoormeubilair dan binnen een jaar tot 80% af? En waarom wordt het meubilair gemiddeld om de 7 jaar vervangen? Dit heeft te maken met de menselijke drang naar vernieuwingen. Bij vernieuwing vergeten mensen alleen dat de bestaande producten of onderdelen ook kunnen worden opgeknapt of opnieuw kunnen worden ingezet, oftewel een nieuw leven worden gegund. Vele onderdelen van afgeschreven kantoormeubilair zijn vaak nog in prima staat. Neem bijvoorbeeld een NEN gecertificeerde bureaustoel, de zitting is versleten, maar heeft nog prima onderstel. Deze bureaustoel kan prima gedemonteerd worden en in een 2e leven dienstbaar zijn als rollende poef.

Vervangen van het oude hoeft dus niet te resulteren in weggooien! Nu ieder bedrijf kostenbeheersing en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is het niet meer te verantwoorden dat we nodeloos verspillen.

Op deze manier maken we keten van hergebruik weer rond en dragen we bij aan een beter milieu!

 

Gebruikt of nieuw?

Kiest u inderdaad voor gebruikte onderdelen of producten die van beschadigde of afgeschreven kantoormeubilair afkomstig zijn, om ze een 2e leven te geven? Of vindt u dat te vervangen meubilair altijd nieuw moeten zijn?

Waar ligt voor u het criterium waarop u besluit om voor gebruikte onderdelen of producten te kiezen? Is dat afhankelijk van het onderdeel, prijs of de leeftijd van uw meubilair?

Stem op eens of oneens en laat uw reactie hieronder achter.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.